OBAVIJESTI

11.2.2020.

Održana redovna godišnja Skupština

Dana 16.12.2019. godine članica HGVIK-a održale su redovnu godišnju Skupštinu, te donijele Plan rada i financijski plan za 2020. Skupštini su nazočili pomoćnica ministra MZOE gđa. Elizabeta Kos i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović.

Pomoćnic ministra i zamjenik generalnog direktora HV obratili su se skupštini te pozdravili prisutne uz isticanje međusobne povezanosti rada MZOE, Hrvatskih voda i HGVIK-a kao i nužnosti dobre suradnje radi boljeg povlačenja sredstava EU suradnje u području određivanja i podmirivanja financijskih korekcija (vrlo aktualno), izrade uredbe o uslužnim područjima, procesa okrupnjavanja prema novom zakonu i svim drugim bitnim zajedničkim temama. Nadalje u uvodnom govoru gđa. Kos ističe da je zakon stupio na snagu i da su sve odredbe na snazi, a za one odredbe za koje nama rokova određenih u prijelaznim i završnim odredbama zakona znači da su na snazi te stoga treba bez odlaganja po njima postupati – npr. vodni redari. Također za sve nejasnoće moli da se dostave upiti u MZOE i dobiti će se uputa za postupanje. Nadalje navodi da će uredba o uslužnim područjima ići u javnu raspravu od 30 dana te da traju konzultacije s 3 ministarstva, a da će se paralelno obavljati i komunikacija po uslužnim područjima u čemu će sudjelovati i Hrvatske vode. Regulatorno računovodstvo se uvodi u skladu s uredbom. MZOE je u postupku izrade „špranci“ odnosno vodiča za reformu i okrupnjavanje.

V. Dujmović ispred Hrvatskih voda pozdravlja prisutne navodi da mu je drago čuti da se ovdje koriste riječi „naše vode“, „naše MZOE“ jer smo zaista svi u najboljem interesu građana. Navodi da se HV i dalje bore protiv korekcija i zauzet je jasan stav da  da se sve napravi za krajnjeg korisnika, tražiti će se opet odgoda roka za očitovanje te se nada uvažavanju stručnih argumenata u odnosu prema administrativnim akcijama UT – MRRFEU. Ističe da nema teorije zavjere prema RH te da su HV na strani krajnjeg korisnika gdje god je to logično i zakonito i budući smo partneri zahvaljuje svima na fer odnosu i strpljenju.

KATEGORIJE